Erre számíthatsz

A blog célja: a YOUnique Wealth megtakarítási programról szóló korrekt és részletes tájékoztatás, valamint a felmerülő kérdések megválaszolása. A blog gazdája fenntartja a jogot a félrevezető vagy egyéb, személyeskedő hozzászólások kimoderálására. A blogon közölt minden információ ellenőrizhető forrásból származik.

Vedd fel velem a kapcsolatot

Aktuális aranyár

[Most Recent Quotes from www.kitco.com]

Ha érdekel a Forex világa is...

Sokat köszönhetek nekik

Aranyláz blog RSS

Web Analytics Google bot last visit powered by Gbotvisit.com Yahoo bot last visit powered by Ybotvisit.com Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net powered by PRBbutton

2. Milyen formában, kiszerelésben, mennyiségben

2009.09.01. 00:00 Goldenlife

Először is pár dolgot tisztába kell tennünk: amikor azt halljuk, hogy az arany ára pl. 923 USD, mit is jelent ez valójában. Leggyakrabban az arany aktuális világpiaci árát értik ezalatt, mégpedig a New York-i COMEX-en (Commodity Exchange) jegyzett unciánkénti árat. Ez az ár a kereskedési idő alatt másodpercről másodpercre változik, a tőzsdei kereskedők adásvételét befolyásolja leginkább. Az ár a aranyra, mint nyersanyagra vonatkozik, tehát ezen az áron aranyból készült terméket nem tudunk vásárolni!

Befektetési célra nem minden típusú arany alkalmas. Ennek egyik oka a törvényi szabályozás, a befektetési célú aranyvásárláshoz kapcsolódó adójogszabályok pontosan meghatározzák, hogy mi számít befektetési aranynak és mi nem. Felmerülhet a kérdés, hogy ha értékmegőrzésről beszélünk, miért nem túl jó megoldás például egy szép aranykarkötő vagy fülbevaló megvásárlása. Azért, mert az ékszerek már magasfokú feldolgozottságot jelentenek, ahol az alapanyag árára nagyon sok egyéb költség (munka, dizájn, áfa stb.) rakódik. Ezzel a hátránnyal akkor szembesülhetünk, amikor a nagy becsben tartott családi aranyékszert csak törtarany árban hajlandóak megvenni tőlünk...

Fentiek miatt befektetési célú aranyként a színarany (999,9-es tisztaságú) tömb- vagy rúdarany, illetve bizonyos aranyérmék vásárolhatóak. Az aranytömbök jelentik a legalacsonyabb feldolgozottsági fokot, és itt is igaz, hogy minél nagyobb darabot vásárolunk, annál kedvezőbb a fajlagos gramm vagy uncia ár. A kisebb méretű "lapok" (1/10, 1/2, 1 uncia, 50 gramm, 100 gramm) elterjedésével az aranyban történő megtakarítás, befektetés egyre több ember számára elérhető.

Befektetési célra nagyon népszerűek az aranyérmék - gyűjtőérmék - is, pontosan a kis méretnek köszönhetően. Egy 1/10 unciás aranyérme már 30.000 Ft körüli áron megvásárolható, mérete miatt a biztonságos elhelyezése sem jelent problémát az átlagember számára. Az aranyérmék a tömbaranyhoz képest egy magasabb feldolgozottsági fokot jelentenek, ezért fajlagos áruk kicsit magasabb. Viszont az érmék numizmatikai értékkel is bírnak, mindenkori árukat a kereslet-kínálat is befolyásolja.

younique wealth system arany befektetés megtakarítás sékel gold shekel proctor jws joseph mlm

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aranylaz.blog.hu/api/trackback/id/tr691254042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása