Erre számíthatsz

A blog célja: a YOUnique Wealth megtakarítási programról szóló korrekt és részletes tájékoztatás, valamint a felmerülő kérdések megválaszolása. A blog gazdája fenntartja a jogot a félrevezető vagy egyéb, személyeskedő hozzászólások kimoderálására. A blogon közölt minden információ ellenőrizhető forrásból származik.

Vedd fel velem a kapcsolatot

Aktuális aranyár

[Most Recent Quotes from www.kitco.com]

Ha érdekel a Forex világa is...

Sokat köszönhetek nekik

Aranyláz blog RSS

Web Analytics Google bot last visit powered by Gbotvisit.com Yahoo bot last visit powered by Ybotvisit.com Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net powered by PRBbutton

7. Gyakran feltett kérdések

2009.09.15. 00:00 Goldenlife

A blog indulása óta folymatosan nő az oldal látogatottsága, ami számomra azt jelzi, hogy egyre többen ismerkednek a YOUnique Wealth megtakarítási programjával. Bob Proctor és csapata hatalmas lendületet adott a program népszerűsítésének, napról napra növekszik a Google vagy más keresők által talált - a témával foglalkozó - oldalak száma.

Ez a tény egyik oldalról örvendetes, mert a program sikerét mutatja, de ugyanakkor vannak negatív következményei is: sokszor torzul az információ! Ezt a blogot pontosan azért hoztam létre, hogy egy helyen lehessen elolvasni a YOUnique Wealth programmal kapcsolatos összes, lényeges információt, illetve igyekeztem összegyűjteni a témához szorosan kapcsolódó egyéb anyagokat is. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy amit ezeken az oldalakon nem lehet megtalálni, az nincs is! A blog nem a YOUnique Wealth hivatalos honlapja, de abban mindenki biztos lehet, hogy az itt olvasott információk egyike sem áll ellentmondásban a hivatalos honlapon közöltekkel.

Ezen az oldalon azokat a kérdéseket járom körbe részlesen, amelyeket a blog olvasóitól e-mail-ben vagy telefonon kapok. A "klasszikus" Gyakran Ismételt Kérdések több weboldalon is megtalálhatóak, a hivatalos forrás - a YOUnique Wealth Magyarország Ügyfélszolgálatának oldala - itt érhető el. De aki vette a fáradtságot, és kb. 20-25 perc alatt végigolvasta e blog főoldalát és a Részletek menüpont alatti írásokat, annak ezek a válaszok már ismertek lesznek.

Az oldal folyamatosan frissül, ahogy újabb - máshol még nem tárgyalt - kérdéseket kapok. Mindenkit buzdítok az építő jellegű kommentelésre! Közös célért "dolgozunk": minél többen ismerjék meg a mai pénzrendszer működését és a benne rejlő csapdát. Mindenki számára legyen egyértelmű, hogy miért fontos az öngondoskodás, a folyamatos megtakarítás, az értékálló befektetés. Ha mindezzel tisztába kerülünk, akkor már nem nehéz azt eldönteni, hogy a YOUnique Wealth megtakarítási programja, illetve az itt vásárolható arany érmék megfelelnek-e ennek a hármas kritérium-rendszernek.

Jöjjenek tehát a kérdések, tévhitek, "keringő pletykák" és egyebek...

 

1. Az MNB megvásárolja-e tőlünk a YOUnique arany érméit?

Kérdésre kérdés: Miért tenné??? Az MNB-nek nincs köze sem a YOUnique-hoz, sem pedig az Argor-hoz, amely az érméket előállítja. A Magyar Pénzverő Zrt. vagy az MNB az általuk kibocsájtott érmékre vállalnak visszavásárlási garanciát. (emlékezzünk a 4. pontban tárgyalt "tulajdonjog" témakörre!) Ráadásul ez csak arra ad  garanciát, hogy visszaveszik tőlünk, de arra nem, hogy mennyiért...

De miért akarnánk az MNB-nek eladni a YOUnique érméit? Ezek nem hivatalos fizetőeszközök, nem is ékszerek, hanem befektetési célú arany. Mint ilyen, nem terheli sem áfa, sem egyéb adó. Ezeket nem azért vesszük, mert három hónap múlva - bízva az arany világpiaci árának növekedésében - drágábban el akarjuk adni. Arra nem ez a megfelelő konstrukció, illetve úgy is fogalmazhatok, hogy ha valaki erre játszik, az ne YOUnique érmével tegye!

A YOUnique Wealth rendszerében vásárolható érmék az ú.n. "Collectable Coin" vagy "Bullion Coin" kategóriába tartoznak. Talán a "gyűjtőérme" a megfelelő magyar kifejezés rá. (angolosoknak itt egy részletesebb leírás). A lényeg az, hogy ez az aranypiac egy meghatározott szegmense, termékcsoportja, a csak rá jellemző tulajdonságokkal. A YOUnique Wealth negyed sékeles érméjének ára a webshop-ban - a mai (2009.09.15) árfolyam alapján - 155 USD. Ezt nem érdemes "visszaosztani" és hasonlítani az aktuális uncia árhoz, de nem érdemes viszonyítani más méretű vagy kiszerelésű arany termékekhez sem! Egyedüli jó mérce, ha szétnézünk a neten, hogy a gyűjthető arany érmék mennyiért kaphatóak. Talán ezek legismertebbek: "Bécsi Filharmonikusok", "Arany Panda", "Gold American Eagle" vagy a "Canadian Maple Leaf".

Az összes ilyen gyűjtőérme szabadon kereskedhető, az árat a piac - tehát az arany ára és az adott érmére vonatkozó kereslet/kínálat - határozza meg. A YOUnique Wealth arany érméinek legjellemzőbb tulajdonsága, hogy magán pénzverde állítja elő, amely az értékesítéssel a vevőre ruházza rá az érme tulajdonjogát. Az érméket minden évben új évszámmal verik, így a forgalomban lévő mennyiség véges. Emiatt (is) extra értéket képvisel a numizmatikusok, gyűjtők körében. Az esetleges, jövőbeni értékesítésre számtalan mód áll rendelkezésünkre. Mindig lesz olyan, akinek van pénze és aranyat szeretne vásárolni. A YOUnique Wealth érmék tulajdonosai meg kerülhetnek olyan helyzetbe, amikor készpénzre van szükségük. A piac pedig majd megmondja, hogy mennyi az aktuális átváltási arány a két dolog között.

NE FELEDJÜK! Ez az egész program a folyamatos megtakarításról, értékálló befektetésről szól. Az arany nem mai találmány. Az arany több ezer éve egy "megegyezési pont" az emberek között. Ne arra keressük a választ, hogy két hónap múlva ki és hány dollárért, forintért fogja tőlünk megvenni az érmét! Amióta a világ világ, az aranyra mindig szükség volt, és a legnagyobb értéket mindig akkor képviselte, amikor egy rendszer - egy adott ország gazdasága, pénzügyi rendszere - megingott vagy összedőlt. Senki nem mondja, hogy az összes pénzünkért most aranyat kell vásárolni! A szakértők azt javasolják, hogy a megtakarításaink 5-10 százalékát fektessük nemesfémekbe, leginkább aranyba és ezüstbe. Csak egyszer kell elkezdeni, utána pedig folyamatossá, rendszeressé kell tenni ezt az új szokásunkat, a megtakarítást. Igen, erről (is) szól az öngondoskodás.

 

2. Hálózati munkatársként drágábban jutok a YOUnique Wealth arany érméihez, mintha közvetlenül a webshop-ból vásárolnám meg. Miért éri ez meg nekem?

Nem, nem jut drágábban hozzá, mivel nem ugyanarról a dologról beszélünk! Ha valaki úgy gondolja, hogy tetszik neki ez az egész gondolatmenet a megtakarítás és öngondoskodás szükségességéről, és még a YOUnique Wealth érme tulajdonságai is szimpatikusak, akkor két választása van:

- minden hónapban ellátogat egyszer (vagy többször) az online boltba, és egy normál internetes vásárlás keretében, a saját munkajövedelméből, nyugdíjából, örökségéből, félretett pénzéből vásárol egy vagy több érmét. Az árát levonják a bankszámláról, a posta pedig hozza az érméket. Ennyi. Jó döntés volt? Erre mondják: szerinted??? :-) Egy negyed sékeles YOUnique Wealth érme jelenleg 150-160 USD körül kapható, mindenki ki tudja számolni, hogy ez belefér-e rendszeresen, például havonta. Senki nem kényszeríti erre, talán csak a józan ész... Hiszen egész eddig erről volt szó, a folyamatos megtakarításról...

- csatlakozik a YOUnique Wealth megtakarítási programjához, amely jogokkal és kötelezettséggel is jár. A kötelezettség az egyszerűbb: a csatlakozással vállalja, hogy minden hónapban befektet a saját jövőjébe, automatikusan vásárol minimum egy ilyen negyed sékeles érmét hálózati díjjal növelt áron. Ennyit a kötelezettségről. Nézzük a jogokat, ami cserébe - és a "normál" érme ár fölötti hálózati díjért - jár: jogot szerez arra, hogy a rendszerben hozzá (alá) csatlakozó emberek havi megtakarítása (aranyvásárlása) után jutalékot kapjon. (a jutalékrendszer leírása a "Letölthető anyagok" menüpont alatt található). Jogot szerez egy internetes "webiroda" használatára, ahol nyomon követheti a saját "hálózatának" minden eseményét. Innen intézheti a saját termékvásárlásait, itt látja az aktuális jutalékelszámolását is. Jogot szerez a folyamatos képzésekre, oktatási anyagokra. Ezzel a konstrukcióval - figyelembe véve a jutalékrendszer felépítését - elérhető az, hogy ne a saját, egyéb forrásból származó jövedelmünkből kelljen az aranyat megvásárolni. Anno elhíresült a "hozzon magával még egy embert" mondás. A YOUnique Wealth programjában az az egyik igen szimpatikus elem, hogy nem állít teljesíthetetlen feltételeket ahhoz, hogy legalább a havi, kötelező érmevásárlást a jutalékból lehessen fedezni. "Hozzon magával három embert!" Ennyi. Aki ezt teljesíti, és a hozzá csatlakozó 3 ember is csak ugyanennyit tesz, akkor a jutalék már fedezi az ő aranyvásárlását, és még marad is egy kis extra pénze.

Van, aki ezt úgy fogalmazza, hogy "ingyen van a saját aranya", vagy úgy is hallottam, hogy a "világpiaci árnál olcsóbban lehet a YOUnique Wealth-nél aranyat venni". Persze van olyan logika, ami alapján ezt akár lehet így is érteni, én viszont nem állítok ilyet. Én azt állítom, hogy a YOUnigue Wealth programjához csatlakozók dolgoznak, egyfajta marketing munkát végeznek, hiszen elviszik ennek a dolognak a hírét másoknak. Mesélnek róla, blogot írnak, előadást tartanak, tehát időt fordítanak rá. "Nincs ingyen ebéd!" - ez is egy ismert mondás. A YOUnique-nál sincs ingyen ebéd, fizetés van, amiért cserébe jogok és kötelezettségek járnak.

Arányban állnak ezek egymással? Ezt mindenki maga döntse el! A programhoz csatlakozók egyre nagyobb száma azt mutatja, hogy az emberek jónak ítélik a konstrukciót, szerintük az adok-kapok arányban van. Akinek a környezetében pedig nincs három olyan ember, akinek egy bizonyítottan stabil eszközben történő megtakarításról szóló infó érdekes, fontos, hasznos, de minimum elgondolkodtató lehet, az erősen fontolja meg a költözés gondolatát... Oké, ez csak vicc volt! Csak találkoztam már olyanokkal, akik azt mondták, ők nem ismernek három ilyen embert... Aztán kicsit beszélgettünk, és csak a közös ismerőseink között sokszor három emberre bukkantunk... Miért van az, hogy először az jut eszünkbe, hogy "miért nem", ahelyett, hogy arra gondolnánk, "hogyan tudnám"? Ehhez tényleg a Bob Proctor kell??? Ugye nem!

 

3. Ha csatlakozom a megtakarítási programhoz, akkor már életem végéig kötelezően meg kell vásárolnom a havi egy érmét?

A YOUnique Wealth programja nem rabszolgaság, arról a Tamás bátya kunyhójában lehet inkább olvasni... Ahogy a csatlakozás is, úgy a „lecsatlakozás” is a szabad akaraton múlik. Ez egy üzleti megállapodás a YOUnique és a hálózati munkatárs között (nem munkaviszony!!!). A képlet egyszerű: akkor vagyok jogosult a jutalékra, ha a hónap végi elszámolást megelőző 30 napon belül volt egy kötelező vásárlásom. Ezt nem kell naptárral követni, a webirodában beállítható, hogy minden hónap azonos napján automatikusan történjen meg ez a vásárlás. Erről (is) szól az automatikus megtakarítás, hiszen nem az aktuális hangulatunktól, bolygóállásoktól vagy egyébtől függ, hogy megtesszük-e vagy sem... De természetesen dönthetünk úgy, hogy az adott hónapban (vagy akár soha többé) nem kívánunk élni ezzel a lehetőséggel. A következmény annyi, így nem is kapunk jutalékot a rendszerben alattunk lévők vásárlása (valójában befektetése) után.

 

4. Hálózati munkatársként, ha több érmét is szeretnék vásárolni, mindig ezt a magasabb, rendszerdíjjal növelt árat kell érte fizetnem?

Szó sincs róla! A jutalékra jogosultság feltétele, hogy az adott hónapban legyen egy darab ilyen termékvásárlása (minősítő termék). Ha többet szeretne venni, akkor ezt természetesen ugyanolyan feltételekkel teszi, mint bármelyik „külső” vásárló a webshopon keresztül.

 

5. Ha itt mindenki elkezd aranyat gyűjtögetni, akkor hamarosan a YOUnique rendszerébe kerül a világ aranykészlete...

Hááát, azért ez egy kicsit messze van... Itt van néhány, nagyságrendi adat, számoljunk kicsit! Nézzük meg, hogy pl. kis hazánkban mennyi arany jutna így el a YOUnique rendszerében havonta megtakarítókhoz egy év alatt.

Jelenleg a világ aranykészlete kb. 160-170.000 tonna!!! (érdekes, hogy ennek kb. a 75%-át az utolsó 100 évben termelték ki). Az éves kitermelés nagyjából 2.500 tonna, a földben van még arany, csak egyre nehezebb illetve drágább a felszínre hozni. De a lényeg, hogy a mi életünkben azért nem fogy el...

Csak a példa kedvéért tételezzük fel, hogy Magyarországon népszerű lesz ez a megtakarítási forma, és a lakosság 1%-a, nagyjából 100.000 ember havi rendszerességgel fog egy ilyen arany érmét vásárolni. A YOUnique Wealth negyed sékeles érméje 2,85 gramm, ebből egy év alatt 12 db-ot kell megvenni. Ez összesen 34,2 gramm/fő/év, a 100.000 ember 3.420 kg, vagyis 3,42 tonna arannyal fog rendelkezni. Ez az éves kitermelés 0,136 százaléka... Szerintem ez azért nem fogja fogja megrengetni a világot, de 100.000 ember elmondhatja, hogy neki van megtakarítása, ráadásul értékálló dologban. Szóval, no para!

 

6. Arról beszélnek, hogy az arany ára nemsokára akár 2.000 USD is lesz. Ennek alapján a havi érmevásárlás is drágább lesz, és azt már sokan nem engedhetnék meg maguknak.

Aki mostanában csatlakozik a YOUnique Wealth programjához, az – üzleti szempontból – egy teljesen új termékkel jelenik meg egy szinte teljesen üres, versenytárs nélküli piacon. Fentebb írtam arról, hogy a jutalékrendszer jellege miatt a „hozzon magával három embert” elve alapján a dolog már „önjáró”. Véleményem szerint hibás az a gondolatmenet, hogy akkor innentől kezdve már semmit nem kell tenni, mert úgyis megy az magától. „NINCS INGYEN EBÉD” De ettől még lehet olcsón jót enni! Ez a három ember megteremti a feltételét annak, hogy a saját havi megtakarításunkat a jutalék fedezze. De mindenkinek az az érdeke, hogy ez a rendszer folyamatosan és egyenletesen növekedjen. Mindig lesznek olyanok, akik valamiért kiszállnak. Az idő múlásával – és az aranyár várható növekedésével – az új csatlakozóknak már kicsit nehezebb lesz majd elindulni. Nehezebb, de nem lehetetlen, főleg, ha a sorban felettük állóktól megkapnak minden segítséget, támogatást.

Augusztus 12-től új termékek és konstrukciók is bekerültek a YOUnique Wealth megtakarítási programjába. Többek között elérhetővé vált a havi fix összegű megtakarítás. A lényege röviden annyi, hogy jobban tervezhető, mivel minden hónapban azonos összeget vonnak le a számláról. A különbség annyi, hogy cserébe annyi aranyat küldenek, ami az adott összegbe – az aktuális áron számolva – belefér. „Törtaranyat” nem küldenek, az így fennmaradó összeget felírják az ember YOUnique-os számlájára, aztán a következő hónapban hozzáteszik az újonnan beérkező havi pénzhez. Ekkor megint megnézik, hogy mennyi arany (vagy ezüst, választás szerint) fér bele az aktuális egyenlegbe, és annyit küldenek. Ezzel a módszerrel azoknak is lehetővé válik a havi, rendszeres megtakarítás, akik egy esetleg jócskán megemelkedett aranyár miatt nem tudnák megvenni a havi egy kötelező érmét.

 

Folytatom...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aranylaz.blog.hu/api/trackback/id/tr711316042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása